Augustenborg
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
16 Juli 2009 | Denemarken, Augustenborg
Avernakø-Augustenborg
Wind ZO 2-4 Afgelegde afstand: 36 zm
Vanochtend weer vroeg aan varen. Anker opgehaald, kluiver uitgerold en zo met snelheid van1 knoop ontbeten. Daarna motor gestart tot Lyø, en daarna spi gehesen. Die maakt deze vakantie nog overuren. Tot de hoek van Als kunnen zeilen. Daarna ging de wind even heel raar doen, je zag boten met veel wind en boten zonder wind, op zelfde koers boten hoog aan de wind en voor de wind. Toen we hoek om waren ging het weer waaien en konden we hoog aan de wind zeilen. En toen een paar spetters. Maar dat werd voor ons volkomen onverwacht een gigantische bui. Dus in ons shirtje in de regen. Na 10 minuten was het voorbij, en was het zout uit onze zeilen. Toen met de overgebleven wind nog even de zeilen drogen. Onze ligplaats was bezet, dus op andere plek neergelegd, naast een Comfortina 42, de Impetus. Die zijn net in Denemarken, en hebben afgelopen week echt heel slecht weer gehad, veel onweer en regen.
Donderdag 16 juli 2009
Vanmorgen opgeruimd en ingepakt. Een te doen lijstje gemaakt. Anders heeft nog even gezorgd dat ons luik passend gemaakt werd. Onze box kwam ook weer vrij. Boot in eigen box gelegd, die keurig opgevangen werd door de mensen van de Impetus.
Daarna onze favoriete bezigheid, terug rijden naar Nederland. Omdat we 12.15 vertrekken, voor de toeristische variant gekozen, pontje over de Elbe bij Glückstadt. Helaas bij pont een wachttijd van 1,5 uur. Om 21.00 uur thuis.
17 Juli 2009 - 09:49
Gerrit:
Wat een mooie reis en fijn, dat jullie weer thuis zijn