Ærøskøbing
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
24 Augustus 2009 | Denemarken, Ærøskøbing
Lyø-Ærøskøbing-Ommel-Revkrog
Wind Zuid 2, Zuid-oost 2-3 Afgelegde afstand: 23 zm
Het is weer een prachtige dag, en vanmorgen nog een lekker windje richting Ærø. Laatste mijlen naar Ærøskøbing moesten even op de motor. Daar even gewandeld. Het zijn prachtige straatjes, met zulke lieve huisjes en mooie tuinen. Foto’s gemaakt van met name de vele verschillende deuren. Het was nog vroeg toen we weer aan boord kwamen, dus nog even verder gevaren naar Ommels. Dit is een historische ankerplek. Rond 1850 tot 1960 werd deze baai als overwinteringsplek gebruikt voor galjassen en schoeners. De palen waar ze aan afmeerden, staan nog in het water. Verder zijn er bergjes stenen aan beide zijden van de geul. Die waren bedoeld om ijs te breken in de winter. Mooie wandeling gemaakt door Ommels, naar Strandby. Er staan ook hier lieve huisjes met prachtige tuinen. Daarna weer aan boord en op kluiver naar Revkrog, een ankerplak aan de westkant van Ærøskøbing. Er wordt morgen Oost 7 voorspeld en bij Ommels is het heel ondiep en smal, en daar lig je dan niet zo lekker. Hier hebben we wat meer de ruimte.
Maandag 24 augustus 2009
Ærøskøbing
Wind Zuid-Oost 6-7
Vanmorgen met rubberboot naar de kant. Door harde wind was het moeilijk te varen met de rubberboot. Ga je te hard, dan ben je zeiknat, en ga je te langzaam, dan kom je nergens. Bootje op strand getrokken, en toen eerst een wandeling gemaakt, en daarna naar de supermarkt. Smiddags wilde ik een wandeling maken. De wind was ondertussen een echte 6 met vlagen 7 geworden, en ik had het gevoel dat ik de kant niet zou halen. Ik ging alleen maar opzij, en als ik gas gaf, kreeg ik veel water binnen. Terug naar de boot en Jan ving de rubberboot op met de pikhaak. Ik had hier natuurlijk flink de pest over in, en na een uurtje weer een poging gedaan. Gashendel iets strakker gedraaid, zodat je niet bij iedere golf de dosering veranderd, iets meer voor in de boot gaan zitten, en toen ging het beter. Wel iets nat, maar dat geeft niet, het is mooie weer en zonnig, dus dat droogt snel weer op. Flinke wandeling gemaakt, en daarna weer terug aan boord. Lekker liggen zonnen in de kuip, boekje lezen, yatzee gespeeld etc.