Avernakø
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
14 Juli 2009 | Denemarken, Kopenhagen
Femø-Avernakø
Wind: ZO 1-3 Afgelegde afstand: 54 zm
Vanmorgen waren we vroeg wakker. Het was heerlijk weer, maar nog steeds blak. Anker opgehaald en op motor langzaam richting Omø. En ineens zit de hele boot onder de kriebelmugjes. Wij dachten dat dat alleen op het IJselmeer voorkwam.
Oversteken van Grote Belt op spi gedaan. Om kop van Langeland spi gestreken en met vol tuig verder. Paar mijl voor we de Svendborg Sund opgingen, was er geen wind meer. Op motor verder. Hier behoorlijke stroom tegen. Het is altijd weer een van de mooiste stukjes Denemarken, langs Troense en zo. Na 2e brug weer zeilen, en ondertussen ook stroom mee. Achter Avernakø, bij Korshavn geankerd. Hele mooie baai, waar het ook behoorlijk druk was met ankeraars. Savonds nog even naar de kant geroeid. Avernakø en Korshavn zijn ooit door een storm in 1872 van elkaar gescheiden, en in 1936 zijn ze weer verbonden door een dam. We zijn even in de richting van de dam gelopen. Het eiland is zo klein, dat je als je een beetje hoog staat aan alle kanten water ziet. Er staan een paar huizen, er is een heel klein gezellig haventje, en verder is er akkerbouw.