Lyø
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
22 Augustus 2009 | Denemarken, Kopenhagen
Augustenborg-Lyø
Wind West 4-5 Afstand 32 zeemijl
Zag er vanochtend even heel slecht uit. Jan heeft 2 weken geleden met Dries een rondje Funen gedaan, en verloor op het laatst nogal wat koelvloeistof. Vanochtend even gekeken waar dit nu precies vandaan kwam. Er bleek een scheur in een slangpilaar te zitten. En deze is van plastic. Bij uitdraaien brak schroefdraad af en bleef in motorblok achter. Ik ben naar het watersportwinkeltje gegaan om een nieuwe slangpilaar te halen, en Jan heeft bij Anders gereedschap gehaald. Heeft geprobeerd restant uit te boren, maar dat lukte niet. Toen met een klein boortje een spleet erin gemaakt, en met behulp van beitel kon restant eruit gedraaid worden. Mazzel dus. Nog even diesel getankt, en tegen tweeën konden we eindelijk weg. Stukje in de wind op de motor en ietws voor pontje zijn we gaan zeilen. Eerst even kruisen, en toen we om Als heen waren voor de wind met uitgeboomde kluiver naar Lyø. Daar direct om hoekje voor anker. Hadden net de Cobb gestart, toen er iemand aan kwam roeien, en blijkbaar echt bij ons moest zijn. Hij vroeg of hij even met ons mocht praten. Bleek een Zuidafrikaan te zijn die al jaren in Denemarken woont. Was wel een beetje een weirdo en wij wisten dus ook niet zo goed wat wij ermee moesten. Wilde zijn Nederlands oefenen. Vertelde dat zijn 1e vriendin uit Nederland kwam en Hanneke heette, en dat hij op de bosbaan geroeid had, En toen roeide hij weer weg. Het weer is prima, rond de 20 graden, en we hebben lekker buiten kunnen eten. Even na negenen wordt het echt al donker. Dat is toch heel verschil met een maand geleden. Savonds 2 prachtige vallende sterren gezien.