Dyvig
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
27 Augustus 2009 | Denemarken, Kopenhagen
Middelfart-Dyvig
Wind ZZW 4-5 Afgelegde afstand: 39 zm
Vanmorgen om 8 uur wakker gemaakt door de havenmeester. Die wilde zijn havengeld hebben. Hij zit alleen maar in zijn kantoor tussen 8 en 10. Was prachtig weer, lekker windje. Met rif in grootzeil vertrokken, maar dat kon er al snel uit. Hadden een mooie partij met een blauwe boot, met een voor ons onbekend merk. Hij was veel sneller, maar toch tot na Årø redelijk in de buurt kunnen blijven. Rond tweeën kregen we paar spetters, e3n verschenen rondom wat buien. Ook deze keer niet echt last van gehad, behalve dat we bij een bui weer moesten reven, zowel grootzeil als kluiver. Kwam even meer dan 20 knopen wind uit. Daarna weer rif uit kluiver, grootzeil laten zitten. Bij Dyvig naar binnen gezeild. Doorgangetje wordt wel steeds ondieper, nu een stukje met 2,90 m terwijl op kaart staat dat de rinne 3,50 m is. Konden op onze gebruikelijke plek voor het steigertje liggen. En de boer kwam klokslag 17.30 uur weer even poedelen. Voeren veel schepen langs naar het haventje. Savonds had de jeugd zeilles. Er voer een 2-mansbootje mee die tot onze boot aan de wind zeilde, en daarna met genaker terug. Was mooi gezicht, vooral toen ze spinakerend omgingen.