Haugesund
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
27 Mei 2013 | Noorwegen, Haugesund
Egersund-Haugesund Wind: variabel Afgelegde afstand: 66nm
Vanmorgen om 5 uur opgestaan. De Dehlerburen gingen ook zo vroeg weg en dat leek ons ook wel goed idee. Ik had al slecht geslapen, want de nieuwe Lars Kepler was wel erg goed, en moest dus vanacht eerst uitgelezen worden. Nu met de nieuwe Jussi Adler Olsen bezig. Geeft hopelijk niet hetzelfde probleem. Onderweg een blakke zee. In begin erg koud, maar gelukkig kwam de zon er af en toe bij en konden de pakken weer uit. Vlak voor Haugesund hadden we een hoge brug. Kregen daar ineens gigantische stroom tegen. We liepen nog maar 3 knopen. Deze Sund was trouwens veel drukker dan verwacht met grote scheepvaart.
Hebben besloten door te gaan toch door naar Bergen. Het weer is goed dus niets houdt ons tegen. Hebben in Haugesund ontbrekende stuk kaart gekocht tot Bergen.
Haugesund is niet echt een gezellige plaats. Grote brede winkelstraat. Aan de kade waar we nu liggen, zijn wel veel terrassen, maar het is het niet echt.
Maar we zijn nu toch moe, en gaan vroeg naar bed.
27 Mei 2013 - 21:39
Gerrit:
Kan me voorstellen dat jullie na zo'n lang stuk naar kooi willen. Waarom hebben jullie Kopervik links laten liggen?
Wat lief van je dat je voor Jan een kleuterpadje had opgezocht!
Aten vanavond - maar dit alleen voor Emmy - verse postelein met tomaat.
Mooi vervolg naar Bergen toegewenst
Gerrit ook namens Pien -
27 Mei 2013 - 21:40
Mnq:
Lieve Jan en Emmy,
Genieten!
Neem de tijd! Jullie hebben nog heeel veeel tijd ter beschikking. Wisten jullie dat jullie pas twee weken onderweg zijn?
Ik ben erg benieuwd naar het landschap. Onderweg, langs de kust en in de fjorden. Ik ken een twee noorse meiden die dan altijd het volgende zeiden: fottotiid!
groetjes, Monique
(Rene is de hele dag en morgen in Aalsmeer; gewasbeschermen (:-)) en bemesten. Eindelijk was het mogelijk. ) -
27 Mei 2013 - 21:47
ANNe:
Zag jullie vandaag mooi noordwaards gaan op de AIS. Vanaf Bergen kun je mooi binnendoor kruipen naar de Sogneflord. Of wordt dat te ver. In Enkhuizen vandaag het eerste biertje in de tuin gedronken dit jaar. Morgen wordt het misschien wel 20 graden, maar dan zakt het kwik weer, dus de vreugde is van korte duur.
De internetveiling van de Kaptein Kok liep vandaag af. Ik was de hoogste en enigste bieder met een bod van wel € 1.000 (ja 3 nullen). Ik verwacht echter niet dat de bank dit accepteert. Je biedt onder voorbehoud van toewijzing. Mailtje dienaangaande zal morgen of overmorgen wel binnenkomen. Verder geen spannende zaken hier. -
28 Mei 2013 - 13:41
Carin:
Hoi Emmy en Jan,
Ik 'blader' eens rustig door jullie website met foto's. Het ziet er allemaal schiiterend, relaxt en zonnig uit en een mooi schip. Alleen jammer dat je om 5 uur moet opstaan in je vrije tijd ...
Heel veel plezier!
Groetjes, Carin