Skadbergvagen
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
25 Mei 2013 | Noorwegen, Egersund
Egersund-Skadbergvȧgen Wind NW3 Afgelegde afstand: 4 nm
Gisterenavond gezellige avond gehad met de Zweden van Eva en Ølf van de Bavaria 30 uit Lysekil. Zij lagen ook al in Farsund en waren ‘s morgens een half uurtje later vertrokken dan wij. Ook zij hadden het laatste uurtje slecht gehad. Zij deden het op de motor, hadden niet meer de spirit om zeilen te hijsen, zeiden ze. Het is ze niet aan te zien, maar het zijn 70-ers, heel vief en ze zijn werkelijk overal geweest met de boot, van Rusland tot the Shetlands tot zelfs 2x toe naar Nederland. Toen wij de rondwandeling in bij Lista vuurtoren maakte, zaten zij ook in de bus. Maar zij zijn de 20 km terug gelopen naar de boot. Leuk hoor om hun verhalen te horen. Ølf spreekt vreselijk netjes Engels. En elke avond schrijft hij in zijn dagboek de belevenissen van de dag. Hij kreeg van Jan een pen van de Bep, en daar zou hij die avond zijn verhaal mee gaan schrijven. Hij is zelf eigenaar geweest van een veerboot in de buurt van Lysekil.
Vanmorgen geskyped met Marchien. Hadden een goeie verbinding. Leuk hoor, om zo even contact te hebben met Australië
Daarna hebben we een mooie wandeling naar de top van de berg gemaakt. Op de top stond een brievenbus. Vreemde plek natuurlijk. Dus toch even kijken wat er inzit. Zat een boek in, waar datum en je naam kon invullen. Grappig!
We volgden de oranje route, maar zijn deze toch kwijtgeraakt, en met behulp van de blauwe route terug kunnen komen. Blijft toch altijd moeilijk, om gekleurde stippen te volgen. Na 2,5 uur terug op de boot met behoorlijk vermoeide benen, was aardig steil.
Nog even boodschappen gedaan en gedoucht en toen naar een ankerplek gevaren. Ze waren in de haven al weer aardig aan het soundchecken, en nog zo een avond zagen we toch echt niet zitten. Leuke tocht naar de ankerplek. Op de ankerplek lagen ook onze Noorse Dehler-buren. Aan de steiger was op dat moment geen plek voor ons welke diep genoeg was, maar onze Dehlerman heeft dat voor ons geregeld, zodat zij vanavond weer onze buren zijn. De motorboot die er lag, is een stukje opzij gegaan naar een ondieper stukje, en konden wij op zijn plek liggen. Kostte ons wel een paar biertjes. We liggen met kop op steiger en hekanker achter.
Vanavond weer eens de cob gestart. Lekker gegeten en Jan ligt nu op de bank te snurken.
Zondag 26 mei 2013
Skadbergvȧgen Afgelegde afstand: 4nm
Vandaag in onze wonderschone baai blijven liggen. Het was een hele warme dag. Hebben een wandeling gemaakt langs verschillende baaien. Was geen gemakkelijk padje. Veel kleuterwerk of proberen natte voeten te vermijden. Vanavond gingen alle schepen naar huis. Weekend is afgelopen, en we liggen nog alleen met de Dehler op de steiger.
28 Mei 2013 - 11:22
Gerrrit:
Wat doet die brievenbus daar op de berg? -
28 Mei 2013 - 11:53
Andrea: