Holnis
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
06 September 2013 | Duitsland, Holnis
Flensborg-Holnis Afgelegde afstand: 8nm Wind: OZO5-6
Gelijk al weer een aardig windje vanmorgen. En erg warm. We hadden eerste stuk behoorlijk last van vlagerige en schiftende wind. Kwamen de Nederlanders van de huurbavaria uit Flensborg nog tegen. Passeerde ze net toen wij gigantisch moesten vallen, en bijna tegen ze aan voeren. Zij moeten de boot vandaag inleveren.
Hoe verder het fjord uit hoe harder de wind ging waaien. En we hadden de afspraak met onszelf dat we, als het niet hoeft, niet gaan kruisen bij meer dan windkracht 4. Op de hoek waar we naar het oosten moesten afbuigen, is een mooie ankerplek, en die was vandaag voor ons. Heerlijk in de luwte liggen kijken naar al de boten die wel het hoekje omgingen.
In de loop van de middag kwamen er nog 3 ankeraars bij. Iedereen hijst heel braaf zijn ankerbal en heeft een ankerlicht aan. Dus wij hebben ook onze ankerbal onder stof vandaan gehaald. Volgens mij hebben wij deze de afgelopen 7 jaar dat we in Denemarken liggen, niet meer gebruikt. Dat is het leuke aan Duitsland, ankerballen en driehoeken komen weer eens tevoorschijn.
Vandaag is waarschijnlijk de laatste echt mooie dag. Komende 2 dagen bewolkt weer voorspeld, en vanaf maandag regen. Maar ik heb al vaker gedacht dat de korte broeken opgeruimd konden worden, maar iedere keer hebben we ze weer nodig.
We hebben de hele avond hele vluchten ganzen die overvliegen. We liggen tegen een natuurgebied aan. Helaas is de rubberboot niet opgepompt, dus even aan land gaan ging nu even niet. Moeten we maar bewaren voor een andere keer.
Wat wel weer leuk is aan zo´n grensgebied is, is dat terwijl we in Duitsland liggen. onze Deense dongel het doet. Wat minder leuk is. is dat je via de telefoon iedere keer een SMS ontvangt met Welkom in Duitsland, en even later weer Welkom in Denemarken.