Juelsminde
Blijf op de hoogte en volg emmy
17 Juni 2014 | Denemarken, Juelsminde
Tunø-Juelsminde Wind: Z3 Afgelegde afstand: 23 nm
Ontbeten met brood met Tunøse aardbeien. Dat vonden onze Duitse buren wel heel vreemd, aardbeien op brood.
Daarna heb ik nog even rondje eiland gefietst. Vooral de hoge noordkant is mooi. In de kant veel jonge meeuwtjes en alkjes die je onder water ziet ‘vliegen’. Het was vanmorgen compleet blak. Zodanig, dat je geen horizon kon zien. Dat geeft altijd mooi effect, als er een boot komt aanvaren. We waren al helemaal ingesteld om op de motor te varen, maar na een mijl of 3 kregen we wind en konden we de hele tocht mooi zeilen. En ook nu weer lekker weer, met mooi zonnetje. Dat hebben we nu al een paar dagen, dat we denken een bewolkte dag te krijgen, vooral hoe zuidelijker het wordt zou het slechter moeten worden. Maar iedere keer weer prachtig zonnig weer.
We zijn nog wel even naar de grote haven gelopen. Tussen de rotsblokken zat een rattennest, en je zag de ouders en kleintjes gewoon rondlopen. Er stond wel een Rentokildoos bij, en daar gingen ze ook af en toe in, dus lang zullen ze het niet meer maken denk ik.
In Juelsminde zijn we afgemeerd aan de kade voor de Fiskebutik. Vinden we leuker dan de ongezellige jachthaven. We hebben daar een 2 bordjes laten maken met heerlijke eten laten maken en dit kater aan boord opgegeten.
Achter onze boot ligt een zeilboot, de Tante Andante. Achterop heeft ze namen plekken staan, als Fiji, Galapagos, Cape town. Dan is internet weer leuk, want door even te googlen, weten we nu precies wie er achter ons ligt. Benedicte Riss.
Jan probeert de belgen te volgen met voetbal, maar hij kan geen beeld krijgen.
18 Juni 2014 - 14:12
Gerrit: