Tunø
Blijf op de hoogte en volg emmy
16 Juni 2014 | Denemarken, Tunø
Ebeltoft Vig-Tunø Wind: Z 1 Afgelegde afstand: 18 nm
Met een zwak wind en zon de Vig uitgezeild. Waarschijnlijk door temperatuurverschil met land was hier nog wat wind. We liepen 3 tot 4 knopen. Maar toen we op grote water kwamen, was er geen wind meer. De laatste 7 mijl op motor gedaan. We voeren bijna over een dikke zeehond. Die dreef lekker op het water, en lag mooi rond te kijken. Meerdere zeehonden en bruinvissen gezien. In blak water zie je ze natuurlijk ook eerder. Het werd ook weer steeds warmer, en zon kwam er helemaal bij. In Tunø was het zelfs erg warm. Jan heeft Hotspot voor onze Duitse buurman gemaakt, zodat die voetbal kan kijken. Vanavond Duitsland-Portugal. Tijdens starten van de cobb kregen we buren, zij lagen in een box maar water zakte zodanig, dat ze aan de grond kwamen te liggen. Jan en ik proberen te bedenken wanneer wij voor het laatst mensen langszij gehad hebben. Is vreemd om mensen over dek te horen gaan.
Vanavond nog even naar het rif gelopen, uiterst noordoostelijke puntje van het eiland. De golven komen daar van 2 kanten over het rif heen. Op strand liepen kleine meeuwtjes rond, van die pluizenbolletjes.
16 Juni 2014 - 22:19
René:
Toch heeft die dikke zeehond niet echt goed rondgekeken zou ik zo zeggen.
Wij willen nog zij-steun-palen voor jullie meenemen, voor als jullie ooit nog eens droog willen liggen bij Normandië. Eéntje rechts ééntje links...........DOEN ???
René en Monique -
17 Juni 2014 - 20:19
Emmy Konst:
Nee laat maar. We hebben bewezen dat we ook zonder steunen op Zweedse rotsen stevig genoeg staan.