Augustenborg
Blijf op de hoogte en volg emmy
09 September 2014 | Denemarken, Augustenborg
Dyvig-Augustenborg Afgelegde afstand: 13 nm Wind: O3
We hebben vanmorgen het dek met anti-groen behandeld. Was al aantal seizoenen niet meer gedaan. Nadeel is, dat polyester ook heel smerig wordt, maar dat je daar even niets aan kan doen, want het spul moet ca. 24 uur inwerken. We voeren dus met een vieze boot.
Was niet veel wind maar, en vaak met fjord mee. Kruisend naar Augustenborg. In de kraan geparkeerd. Dat is gemakkelijk met zeilen eraf halen. Daarna naar onze eigen box. Onze motorbootburen uit Hamburg waren ondertussen aangekomen en weer in een recordtijd van een half uur de box uit.
Toen er sávonds een huurboot aankwam, zeiden we dat ze wel in deze box konden liggen. De schipper was echter even helemaal de weg kwijt en toen hij de boot recht voor de palen had gaf hij vol gas en stuurde de boot bijna bij de buurman naar binnen. Het was dat iedereen aan boord was, en ze geholpen werden, anders waren ze nooit de box ingekomen.
Zaterdag 6 september 2014
Prachtige dag, heel warm en zonnig. Jammer dat we naar huis moeten. We hebben het nog nooit zo druk op de haven gezien. Allemaal mensen die even laatste mooie weekend mee willen pikken.
Wij zijn om 11 uur vertrokken. Hebben route met de pont genomen. De pont kostte ons 1,5 uur. Rustig aan gedaan en om 20 uur weer thuis.
09 September 2014 - 21:43
Gerrit:
dank je wel voor weer de levendige verslagen