Gustavsberg
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
04 Juli 2013 | Zweden, Gustavsberg
Erikstorpsviken-Gustavsberg Afgelegde afstand: 12nm Wind Z4
( N59°19’ 45 E18°22’,8)
Het zou vandaag een regendag worden, en vanmorgen regende het dan ook inderdaad. Maar toen we het aangekleed waren, en anker ophaalden begon het al droger te worden, en toen we eenmaal zeilden, was de regen verdwenen. Zijn vandaag naar haven gezeild in de buurt van Stockholm. We hebben namelijk geen idee hoe druk het daar zal zijn. Volgende week beginnen de vakanties pas echt, maar het is nu al redelijk druk op het water. Wij hebben tot nu toe hier alleen in juni gevaren, en dan is het nooit een probleem om in een haven te komen. We hopen dat als we morgen voor de middag in Stockholm zijn, we een plekje kunnen vinden. In de loop van de middag kwam de zon er weer bij, en werd het echt warm. De haven waar we liggen is heel klein(18 plekken). Aan uiteinde van de steiger is een ijstentje. Dus Marit en Jan hebben daar wel even een ijsje gescoord. Gustavsberg heeft vroeger een porseleinfabriek gehad. Dat fabrieksterrein is er nog steeds. Een gedeelte van de gebouwen is omgebouwd naar woonruimte. Maar in de rest zitten glas- en porseleinwinkels en outlets met 2e keus materiaal. Jan en ik zijn er even doorgelopen, en ze hebben hele mooie spullen.
Vanavond met Marit een wandeling gemaakt. Toen we terug kwamen zou ik op de boot stappen. Dit is nogal een grote stap, en daarom hebben we het krukje eronder gezet. En daar ik een beetje mis stapte, kukelde het krukje voorover, en lag ik zo in het water. Met een gierende Marit op de steiger. Gelukkig liep het goed af. Morgen wel spierpijn en een blauwe arm en been denk ik.
06 Juli 2013 - 03:25
Marchien:
Prachtige kanonnen serie dit jaar, en Marit op de grootste tot nu toe? Ben blij dat jullie regelmatig aan me denken. Geen bikini's hier11 graden en wind. De hond heeft een jas aan 's nachts.