Norsholm
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
25 Juni 2013 | Zweden, Norsholmen
Ljungsbro-Norsholm Afgelegde afstand: 16nm
Sluis 28 t/m 43 gedaan, 4x een 2-traps en 1x een 7-traps en 1 enkele sluis. We lagen vlak bij de 1e sluis en konden gelijk mee om 9 uur. Met 3 schepen. Na 2 dubbele sluizen kwam er groot schip uit een sluis, en moesten we elkaar op tussenstuk even passeren. Hier was het ook heel druk met kijkers, camping zat er vlak naast, en op zo’n mooie dag heb je dan veel kijkers. De 7-traps in Berg was erg mooi. Het was heel mooi weer dus op de grasvelden om het sluizencomplex, zitten mensen op stoeltjes, of liggen in gras te zonnen, of lopen langs de sluizen. Aan eind van trap is een strandje met zwemgelegenheid waar veel gebruik van gemaakt werd. Wij waren met 4 boten in de sluis, een kleine maxi, een motorbootje en nog een groot zeiljacht. Ging allemaal vrij soepel, je raakt aan elkaar gewend. En zakken is gemakkelijker dan stijgen. Het was wel zweetheet. Toen we beneden waren aangekomen, boot even aangelegd, en weer even overal langs gewandeld.
Daarna Roxen-meer over, met een lengte van ca. 14nm. En zowaar kunnen zeilen. Alleen op de kluiver voor de wind dreven we met een snelheid van een knoopje of 3. Toen het me te heet werd even het water ingedoken.
Bij de laatste enkele sluis de langste wachttijd. We kwamen aanvaren, en bord zei dat de spoorbrug voor de sluis om 16.30 uur zou draaien. Even aangelegd, tot 1 minuut voor tijd. Toen we weer los waren was tijd ineens veranderd in 16.35 uur. En even later werd het ineens 16.50 uur. Er denderde voortdurend treinen over de brug, het is dus een enorme drukke lijn. Aangekomen in Norsholm, gelijk getankt. Deze keer mazzel, tank was net vanochtend gevuld.
Vanavond betrok het een beetje, maar nog wel buiten kunnen eten. En nu af en toe een druppel, maar geen echte regen.
26 Juni 2013 - 10:18
ANNe:
Mooi de berg weer af sukkelen met heel veel treetjes.
Zwemmen????? Hoe koud is het water daar? -
26 Juni 2013 - 13:14
Andrea:
Heerlijk een duik in het water als het zo heet is. Mooie foto "berg-onder". -
27 Juni 2013 - 21:28
Janna&jaap:
"Zweetheet" is een mooie woordspeling!
prachtig verslag Emmy!
We genieten !