Horuphav
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
25 Juni 2011 | Denemarken, Kopenhagen
Svendborg-Hørup Hav Wind:W4 Afgelegde afstand: 43nm
Met de stroom mee, maar tegen de wind in naar het westen. Eerste stuk op motor tot Avernakø, en daar stukje kruisen om over westelijke puntje van Ærø te komen, en toen hoog aan de wind langs Als naar Hørup hav. Er werd hier flink gezeild. Het is weekend, en we komen in de buurt van Duitsland. Mooie strijd gehad met een X-C38, die slecht gezeild werd door 5 kerels. De wind was behoorlijk schifterig, en wij hadden in buurt van Ærø zo een mooie klap, dat hij er een paar uur over gedaan heeft om ons in te halen. We zijn niet de haven ingegaan, die lag echt afgeladen vol, maar zijn naar de ankerbaai ten zuidoosten van de haven gegaan. Daar lagen al veel schepen voor anker. Wij zijn helmaal achterin de baai gaan liggen. Gingen iets te dicht naar de kant, waardoor we even vast kwamen te zitten, en een steen raakte. Jan vertrouwt de kaartplotter meer dan de dieptemeter, maar helaas klopte de kaartplotter deze keer niet. Dieptemeter kan wel eens last hebben van zeegras of andere waterplanten, waardoor deze te weinig aangeeft, maar deze keer klopte de dieptemeter dus wel. Toen we eenmaal lagen, kwam er een bruinvis die heel rustig rond de boot zwom. We hebben de hele dag zonnig weer gehad, maar toen we eenmaal voor anker lagen, werd het donker, en vielen er zelfs een paar spetters.