Horuphav
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
27 September 2011 | Denemarken, Kopenhagen
Fynshav-Horuphav
Wind ZW1-0, Afgelegde afstand: 22nm
Vanmorgen eerst de berg op naar de supermarkt. In elke tuin staat wel een overvolle appelboom. Langs de weg dan ook een appeltje gepikt. Na de boodschappen nog even een strandwandeling gemaakt en toen vertrokken. Eerst langs de kust op de motor. Op de hoek leek wat wind te komen en hebben we een rak gezeild, liepen zelfs even 4 knopen, maar we kwamen bijna weer op de zelfde plek uit als waar we begonnen met zeilen, en al snel was het weer helemaal blak. Vlak voor Horuphav konden we de bodem op 7m diepte zien. Bij 8m lukte het niet meer. Water is echt ontzettend helder, en als het dan nog zo blak is zie je veel. Er waren hier weer veel bruinvissen. In de haven zijn we begonnen met aftuigen. De zeilen zijn nu echt droog, en morgen wordt er ook geen wind verwacht. Verder liggen we langszij een brede steiger, waardoor het gemakkelijk is de zware zeilen van boord te krijgen en te vouwen. Aan eind van de middag een prachtige wandeling gemaakt, heen langs water en terug over een stukje van de Gendarmesti, een oud smokkelaarpad welke naar Flensborg loopt. Kwam in het bos een prachtige campingplek tegen, 2 houten afdakken, met een houten bodem waarop je kan gaan liggen. Je mag er maximaal 2 dagen slapen. Mooie bbq-plaats erbij. Het is vanavond een fantastische avond, mooie zonsondergang en geen wind.