Svendborg
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
24 Juni 2011 | Denemarken, Svendborg
Troense-Svendborg Wind: W5 Afgelegde afstand: 3 nm
Vanmorgen wereldtocht gemaakt naar Svendborg. Lui dag van gemaakt, en met luie dagen is het altijd zo, dat zonder je iets doet, de dag zomaar voorbij is. Jan heeft luik van WC-raam gekit, en ik ben even stad ingegaan. Toen ik terug kwam uit de stad, stond er een Duitse dame voor de boot die graag Nederlandse boeken wilden ruilen. Ze was bezig Nederlands te leren, en gebruikte onder andere boeken als oefenmateriaal. Ze sprak echt heel goed Nederlands. Met haar hebben we een hele poos zitten praten, want dat was voor haar weer een goeie oefening. Toen ik terug kwam van de douche, lag de Blue Peter voor ons, een Victoire 1122 van Peter en Dorris. Daar aan eind van de middag een borrel gedronken. Zij varen ook al jaren in dit gebied en het is altijd leuk om elkaars verhalen te horen. Daardoor werd het een latertje met eten, tegen achten gingen we pas koken.
We worden hier helemaal gek van studenten die achterop in een bak van een toeterende vrachtwagen worden rondgereden, ondertussen staan die studenten te gillen en schreeuwen. Dat duurt nu al de hele middag, en ook vanavond rijden ze nog rond. Het heeft te maken met einde van schooljaar, en wij vermoeden dat dit de eindexamenklassen zijn. In Zweden hebben we ook al ergens zo'n dag mee gemaakt. Door de hele stad kom je clubjes jongeren tegen die verkleed zijn, en vaak hebben ze toeters en bellen bij zich om lawaai mee te maken.
26 Juni 2011 - 10:15
Marchien En Arnold:
Ja, hebben we mooi gereageerd een paar dagen geleden en nog steeds geen fotos van de water kleur! Allemaal horizontale fotos van lucht en water. Wat voor vissen zwemmen er rond en wat voor zoogdieren?Wat voor vogels zien jullie vaak en welke maar soms? Kom je nog hard water tegen zo als op heet IJsselmeer? Of is het allemaal zacht? Zwemmen jullie (nou ja Emmy dan) ooit? Wel heel leuk om weer mee te leven!