Omo
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
28 Mei 2011 | Denemarken, Kopenhagen
Augustenborg-Omø Wind ZW5 Afgelegde afstand:74 nm
Omdat we gisteren al om 9 uur in bed lagen, waren we al om 5 uur wakker en even voor zessen onderweg. Zonnetje en wkr 3. Tot de pont op de motor en daarna gezeild. Boven Als werd het wel 20 knopen wind. Zagen met name in het westen veel buien achterlangsgaan, maar daar hebben we behalve wat windschiftingen geen last van gehad. Hebben echt gescheurd. Met name het stuk langs Langeland naar het noorden. Uitgeboomde kluiver, liepen meer dan 8 knopen en zelfs de 9 knopen gezien. Vlak voor Omø begon het helaas een beetje te spetteren. We namen de bocht de haven in iets te krap,waardoor we even aan de grond zaten. Ging gelukkig langzaam, dus konden ook weer los komen. In de haven lagen 4 passanten. We zijn hier ooit eerder geweest en toen kon er echt geen schip meer bij. Liggen scheef in de box, want die is niet zo lang, en er is ruimte zat en dan hebben we tenminste de wind op de kop Na eten begon het helaas harder te regenen, dus maar een kleine wandeling gemaakt.
29 Mei 2011 - 11:26
ANNe:
Kan Skuum nog niet volgen op ais marinetraffic.com. Stockholm nog ca. 300 nm. met 8 kn. maar 40 uurtjes.
Goed weer toegewenst. -
29 Mei 2011 - 17:38
Gerrit:
Wat een mooie eerste zeildag! En de wind blijft nog even in de goede hoek!