Korsør
Blijf op de hoogte en volg emmy
29 Augustus 2014 | Denemarken, Korsør
Reersø-Korsør Wind ZO3 Afgelegde afstand: 13 nm
Met mooie snelheid op de grote brug af. Bij de brug even veel stroom, waardoor motor er even bij moest. Na de brug begon het een beetje te spetteren, en toen we eenmaal aangelegd hadden, begon het echt te regenen. Tegen vijven klaarde het wat en zijn we stukje gaan lopen. Ongezellige grote onverzorgde haven met veel boten waar niet meer aar omgekeken wordt. Er liggen zelfs 2 gezonken boten, en ook op de kant is het een rommeltje. Er ligt een schip op zijn kant en is alles wat enigszins bruikbaar was, is er uitgezaagd. Het dorp is ook niet echt de moeite waard, 2 leuke oude straatjes en dat is het. Vroeger kwamen hier veel veerponten maar sinds de brug er is, is dat niet meer nodig. Er is nog wel een marinehaven.
We liggen vlak bij de grote brug, en vanavond kwam er een groot cruiseschip doorheen. Tijdens passeren van de brug gaf hij eerst 2 geluidseinen, en daarna begon het schip een deuntje te toeteren.