Langør
Blijf op de hoogte en volg emmy
25 Augustus 2014 | Denemarken, Langør
Jueslminde-Langør Wind ZW 5 Afgelegde afstand: 35 nm
Die Denen kunnen op moment slecht weer voorspellen. De windrichting klopt niet en het waait wat harder dan dat ze zeggen. Maakt voor ons nu niet zo veel uit omdat we toch ruimschoots varen, maar als je er tegenin moet valt dat tegen. Mooi uitgeboomd richting Samsø gezeild. Liep lekker hard. Mooi in zonnetje, tot we voor Ballen waren. Kwam ineens weer zo’n gemene bui over, met harde wind. Gelukkig zaten we net achter het eiland. Vandaag besloten niet door te zeilen naar Kopenhagen. En Langør stond al heel lang op het lijstje om nog eens te bezoeken. Moeilijk aan te varen haven. Veel ondieptes, en je moet goed de geul aanhouden. We hadden ook net meer dan 20 knopen over dek. Afgemeerd aan buitenzijde van de haven, langszij een steiger. Toen we net vastlagen, kwam er een Victoire 1040 binnen, de Mon Ami uit Medemblik. Vanavond zullen ze even langskomen.
Voor het eten hebben we nog even een wandeling gemaakt. Het is een heel apart gebied, met veel water en vreemd gevormde heuvels. En her en der een appelboom met rijpe appels.