Stora Dyrön
Blijf op de hoogte en volg emmy
09 Juni 2014 | Zweden, Stora Dyrön
Hermanö-Stora Dyrön Wind: W4 Afgelegde afstand: 20 nm
Het was weer prachtig weer, en de wind was west dus alles was bezeild. We zijn 1e stuk binnendoor gezeild en na Käringön buitenom gegaan. Laatste stuk was echt hotseklots. Hoge golven, die onder schip doorgingen, dus we waren blij toen we weer tussen de rotsen zaten. In de haven moesten we schip nog even handmatig verleggen, want we moesten water tanken, en slang zat iets verderop. Dit deden we op de hand. Moesten hiervoor langs de kraan, waar je in ieder geval diepgang genoeg verwacht, maar we voeren tegen een rots aan die hier precies onderlag.
Na aanleggen even naar de supermarkt gelopen, om alvast brood voor morgenochtend te halen. We denken erover morgen vroeg te vertrekken naar Denemarken, krijgen dan even oosten wind.
We liggen in de zuider haven, en zijn door het dorp naar de noorderhaven gelopen. Vandaar over een natuurpad terug naar de haven gelopen. Was een tocht van 1,5km. Maar door al de heuvels, trappetjes e.d. deden we er wel een uur over om terug te komen. Prachtige wandeling.
Vanavond in een duo-douche gedoucht.
We komen er net achter dat we hartstikke droog staan. Water is 30cm gezakt. Gelukkig zijn we van plan morgen vroeg te gaan varen. Dan is het hoog water, en hebben we hopelijk de 30cm weer terug.
10 Juni 2014 - 12:21
Gerrit:
Dank je wel voor je verslagen en foto's. Nu naar Skagen. Is het bier op ? -
10 Juni 2014 - 13:24
Emmy Konst:
Nee, bier is nog niet op. Was de kortste overtocht met weinig wind. -
13 Juni 2014 - 12:54
Marchien:
Wat zijn die buizen? En wat een mooie geologosche lagen. Een eiland voor de geologen onder ons. -
13 Juni 2014 - 22:10
Emmy Konst:
Die buizen zijn leuningen waar je je nog een beetje aan kan vasthouden.