Barhöft
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
23 Augustus 2013 | Duitsland, Barhöft
Stralsund-Barhöft Afgelegde afstand: 9nm Wind: O5
Vandaag de stad verkend. Echt een hele mooie stad, waar nog veel opgeknapt wordt. Overal kom je bouwvakkers tegen. Van alles gezien en bezocht, kerktoren beklommen, kerken vanbinnen gezien, kloosteromgang bezocht etc. heel indrukwekkend allemaal. Tegen 2 uur weer op de boot. Ondertussen was er een aardige wind opgestoken. Op zijn Duits gezeild(alleen voorzeil). Liep hard zat, met stroom mee zo’n 7 knopen. Maar klein stukje gedaan, de haven waar we nu liggen is een mooi uitvalsbasis naar zee. Het is echt geulen varen, en met de stroom erbij en af en toe een zandplaat, doet het erg aan het wad denken. De haven waar we nu liggen is een voormalig loodsboothaven. In DDR-tijdperk lagen hier de Duitse boten die de grens bewaakten, en er voor zorgden dat niemand zomaar naar zee ging. Er is een voormalige wachttoren, welke nu uitzichttoren is. Deze hebben we natuurlijk even beklommen, en je hebt hier een fantastisch uitzicht over het gebied. De oude garnizoensgebouwen hebben een nieuwe functie gekregen, restaurant en hotel. Vanavond heerlijk gegeten in het hotel.
Vanmiddag even sensatie op de haven. Een zilveren Mercedes wilden zijn bootje uit het water halen, maar belandde zelf in het water.
24 Augustus 2013 - 08:06
ANNe:
Met dank voor het gedetailleerde verslag.........zilveren Mercedes....... -
24 Augustus 2013 - 09:38
Gerrit:
gelukkig was onze fotograaf ter plaatse -
25 Augustus 2013 - 10:54
Low Land Lady :
en zo is er altijd iets te beleven.Wij zijn na een fantastisch "rondje" weer veilig thuis. Een aanrader! -
25 Augustus 2013 - 10:58
Taco:
Lekker hoor dat jullie nog zo aan het genieten zijn. Mooie wind uit het oosten nu ook! Wij zijn weer thuis. Mooie vent zeg, die Anders. Hij wil alles wel doen zolang je maar betaalt:). Thuis alles weer prima, wel erg wennen aan de 'wal'. Vanmorgen stond m'n zoon bij de kraan het voetpompen te zoeken. Lachen!