Skillinge
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
18 Augustus 2013 | Zweden, Skillinge
Simrishamn-Skillinge Afgelegde afstand: 9nm Wind:ZZO5
Het lijkt hier sinds een uur of 3 wel een beetje herfst. Regen en wind. Vanmorgen wilden we in 1e instantie blijven liggen i.v.m. de weersvoorspelling. Maar weer was nog mooi en heel warm en een haventje opschuiven, 6nm zuidelijker leek ook wel leuk. Op zee trok wind gelijk behoorlijk aan. De werkelijke afstand is 6nm maar kruisend werden dat er 9. Vooral door de golven kun je minder hoog zeilen.
De haveningang was ook nog best spannend. Werd ineens heel ondiep, en er lag een rode boei in, die op geen enkele kaart stond. En het was natuurlijk behoorlijk lager wal, dus je gaat rollend naar binnen. De boei ligt er, hoorde we van een inwoner, omdat er soms zandbanken voor de haven ontstaan, en als je dan een te ruime bocht neemt, kom je vast te zitten.
Skillinge is een heel lief plaatsje. Bestaat uit kleine Deens-aandoende huisjes met stokrozen. Er zijn zeker wel 5 hofjes waar omheen deze huisjes staan. Ziet er heel lief en kleurig uit. En ze doen volgens mij een wedstrijd wie de mooiste tuin heeft.
Vanmiddag nog even naar de scheepshandelaar geweest. Was een soort museum. Prachtig touwwerk, lampen en andere curiosa. Helaas moesten we er na een uurtje uit, want om 2 uur sloot de zaak. We waren nog lang niet uitgekeken.
We kwamen een hele hele praktische oplossing voor VVV tegen. Een ladekast met hierin allerlei informatie, zie foto.
Na drieën begon wind flink toe te nemen, begon het te regenen en af te koelen.
18 Augustus 2013 - 22:00
Taco:
Hey hoi. Vanaf komend weekend wind uit het oosten. Wachten we al 2 maanden op en dan voor augustenborg... Nou ja! We hebben anders gemaild dat we vrijdag verwachten aan te komen. Hij zegt: 10 minuten voor aankomst bellen... Ben benieuwd. Misschien zien we jullie nog zaterdag ofzo. We gaan langs langeland.
Groetjes, Taco.