Hanö
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
16 Augustus 2013 | Zweden, Bergkvara
Utklippan-Hanö Afgelegde afstand:32nm Wind: ZW4
Vanmorgen zuiden wind. Als die zou blijven staan, zou het een mooi windje zijn voor Simrisham. Eenmaal op zee hadden we te veel golven en is 10 knopen wind te weinig. Met alle zeilen op en motor bij verder gegaan. De motor zorgt er dan voor dat je niet gestopt wordt door de golven. Op gegeven moment begon schroef weer raar geluid te maken. In begin van vakantie hebben we daar ook last van gehad, en ben ik met wetsuit aan onder water wezen kijken. Er was niets mis met schroef en er zat ook niets in de schroef. Het geluid was, na schroef hard in vooruit en achteruit gezet te hebben ook zomaar verdwenen. Maar vanmorgen was het er dus weer.
De wind draaide na een uurtje of 2 naar zuidwest, zoals voorspelt, en toen zijn wij afgevallen naar Hanö. Hadden genoeg hoogte om met lekkere ruime wind te zeilen, en we liepen gelijk weer 6,5 knopen. Op Hanö ben ik gelijk het water ingegaan, om te kijken of er iets onder de schroef hing. Maar er was weer niets te zien. Dus toen is Jan van binnen uit naar schroefas gaan kijken. Hij kan de watergesmeerde schroefaskoker ontluchten, en toen hij dat deed, was het rare geluid gelijk weg. Wij helemaal blij natuurlijk, want je ziet heel wat problemen op je afkomen als er iets mis is met schroef/schroefas.
Hanö is een heerlijk eiland. We hebben na het eten een wandeling gemaakt. Er lopen hier nogal wat herten rond, en die wilde we wel even in de avondschemering zien. En dat is ook gelukt.
17 Augustus 2013 - 09:22
ANNe:
Een Lilla Hunden Café kun je beter tegenkomen als het Stora H C.