Bergkvara
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
14 Augustus 2013 | Zweden, Bergkvara
Kalmar-Bergkvara Afgelegde afstand: 21nm Wind: van alle kanten
Vanmorgen in de watersportwinkel een trapje gekocht voor over het anker. We worden duidelijk een stukje ouder. Konden ons eerst nog behelpen met een krukje. Maar sinds het krukje omkukelde en ik in het water belandde, ben ik daar niet zo dol meer op. De stootwiltrap functioneerde redelijk, maar Jan vindt dit geen gezicht. Dus nu een luxe trapje gekocht. Er hing er hier een in de winkel en die mochten we even uitproberen. En deze paste perfect.
Tegen elven waren we weer op weg. Windvoorspelling was NW 5 tot 9m/s. In de haven leek het wel wat, maar eenmaal buiten viel dit dik tegen. Tot er een bui voorlangs ging, liepen we gedurende 5 minuten even 7 knopen. Daarna was het weer behelpen met 3 tot 4 knopen. Kwam er uiteindelijk op neer dat we door de buien van alle kanten wind gehad hebben. Er verscheen al snel een hele dikke bui achter ons. Deze bleef redelijk statisch boven Kalmar hangen. Maar toen deze toch groter werd en het steeds zwarter achter ons werd, begonnen we hem een beetje te knijpen. Ook voor ons ontwikkelde zich een bui, en wind nam wat toe. Dus bestemming gewijzigd van Kristianopel naar Bergkvara. En daar hebben we geen spijt van, want eenn uurtje later begon het aardig te rommelen en flitsen richting Kristianopel.
Deze haven is weer erg leuk. We hebben prachtig uitzicht op zee en op Garps Fyr, een vuurtoren op een klein eilandje. In de vuurtoren zit een Hostel. En het was natuurlijk een geweldig gezich, al die buien die je ziet overtrekken over zee. Veel regen hebben we niet gehad, volgens de havenmeester regent het op deze plek niet zo vaak.
Vanavond een stuk van een fietsroute gefietst, langs kronkelweggetjes en paadjes.
15 Augustus 2013 - 10:11
ANNe:
Kan die havenmeester geen job op onze TV krijgen als weerman, t.v.v. Piet Paulusma?