Västervik
Blijf op de hoogte en volg emmy
08 Augustus 2013 | Zweden, Västervik
Bokö-Västervik Afgelegde afstand: 30nm Wind: ZO3
Vanmorgen eerst weer een duik genomen. Daarna stuk op de motor, want er was niet voldoende wind. Kwamen de Blauwe Schuit onder spi tegen, een V9.33 maar met Finse vlag. Uitgebreid gezwaaid natuurlijk. Hebben de boot waarschijnlijk net gekocht in Nederland.
Gestopt op Stora Grindö om gerookte zalm te kopen. Waren wat onzeker of er genoeg diepgang zou zijn. Er waren 3 kleine bootjes een wedstrijd om een rotseiland aan het varen, en die konden ons vertellen dat wij met onze diepgang wel in de haven konden aanleggen. Dus voorzichtig die kant opgevaren, en toen we dichterbij kwamen, zagen we op het steigertje staan, dat er
2.20m water stond, dus dat lukte dus mooi. Eerst eiland even verkend. Zeer fotogeniek dorpje. Daarna naar winkeltje/krog om de gerookte vis te kopen. Dit was een heel knus gebouwtje, waar je ook wat kon drinken. De eigenaar had het te druk met wedstrijd varen. Hij zat op een van de 3 bootjes die om het rotseiland aan het zeilen waren. Zijn vrouw kwam vertellen dat het helemaal zelfbediening was, en met vragen konden we bij haar terecht, al wist ze er niet veel vanaf. We konden de gerookte vis gewoon uitzoeken. Er lag diverse soorten gerookte vis, vacuüm verpakt. In een busje kon je geld achterlaten, er zat zelfs geld in zodat je kon wisselen.
We hebben het einde van de wedstrijd nog even afgewacht. De eigenaar werd laatste. Zijn vrouw vertelde, dat ze, jaren geleden toen ze nog jong en verliefd waren, samen met dit bootje naar Gotland gevaren waren.
Het volgende traject kon zeilend afgelegd worden, maar helaas werd het steeds donkerder en begon het ook te regenen.
In Västervik uit eten geweest in de Smugglaren, een gezellig restaurantje met lekker eten.
Afgelegde afstand: 30nm Wind: ZO3
09 Augustus 2013 - 22:14
Gerrit:
Krijg de indruk, dat jullie wat later dan anders gaan varen, maar ja, boarding met vier personen kost altijd wat meer tijd.
Leuke mensen, leuke foto's, leuke plekken en telekens weer leuk reisverslag.
Een meerman hoort niet op een rots, René, maar op een pont of op de steven.