Rånöhamn
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
02 Juli 2013 | Zweden, Landsort
Landsort-Rånöhamn Afgelegde afstand: 22nm Wind: ZW4-5
( N58°56’ 46 E18°10’,60)
Ondanks de wiebelige nacht hebben we alle drie goed geslapen. Dat Marit voorin goed kan slapen, vind ik onvoorstelbaar. De boot gaat vooral in de punt zo’n 40 cm omhoog en omlaag. Daardoor schuren de lijnen door kluisgat, en dat maakt een geluid, dat vooral voorin door merg en been gaat. Maar Marit slaapt er gewoon doorheen. Nu hebben we een beter plekje. Op eigen anker in een baai.
We konden hele stuk op kluiver zeilen. Even gestopt in Nynäshamn om brood te halen. Daar waren we tegen twaalven, alle drie met trek. En dan moet je eigenlijk geen boodschappen doen. We gingen in ieder geval met meer eten weg dan nodig. Maar wel lekker. Geluncht met vers brood en makreel. Mjammie!
Tot Marit’s grote verdriet te weinig zon en te koude wind. Ook op de ankerplek, toen het wel echt zonnig was, door de harde wind, iets te koud. Maar we klagen niet.
Ik zit nu mijn verslag te schrijven, Marit is bezig op haar Ipad, en Jan zit achter zijn E-reader.
03 Juli 2013 - 11:35
ANNe:
Ook hier is het weer maar zozo. Gisteren rondje naar Stavoren gedaan met mijn Pooltjes en die kozen op de heenreis ook voor binnen zitten. Graadje of 20, maar vandaag al weer 17 met nu en dan regen. Geen minirokjes weer dus. Schilderwerk aan huis is klaar en tuin is optisch veel groter geworden nu die laatste van de drie coniferen ook slachtoffer is geworden van de elektrische zaag. Even de witkwast over de muren gehaald en het lijkt wel iets Mediterraans, maar dan met regen erbij.