Hvidbjerg
Door: Emmy
Blijf op de hoogte en volg emmy
04 Mei 2013 | Denemarken, Hvidbjerg
Dyvig-Hvidbjerg
Afgelegde afstand 45 nm Wind: ZO2, later draaiend ZW 3->6
Jan was vanmorgen al om 6 uur op pad, maar belde mij gelukkig pas tegen achten. Is nog moeilijk in je eentje een anker op te halen. We zijn natuurlijk altijd een team, en dan is solo toch wel even iets anders.Hij gaat nu een lijntje aan het anker vastmaken, waardoor het gemakkelijker over de rand naar binnen gehaald kan worden. Normaal doe ik dat met de pikhaak terwijl Jan bij de lier zit.
Hij maakt nu 's morgens ook al een plastic tasje klaar, met een banaan, een broodje een stukje chocola en andere dingen die je nodig hebt op een dag zeilen. Vergt allemaal iets meer voorbereiding. In 9 uurtjes heeft hij zo'n 45 mijl afgelegd, eerste stuk op motor, rest op kluiver. Veel stroom mee, en op een gegeven moment toch windkracht 6. En dat valt dan wel een beetje tegen als je naar de ankerplek in het Vejlefjord moet, want dan moet je er toch even tegen in. Wordt je toch nog een beetje zout. Hij ligt nu lekker beschut achter de berg.
Bij het ankeren was hij vergeten dat er nu een lijntje aan anker zat, dus toen hij anker wilde laten zakken, hing deze aan het lijntje aan de reling. Dus eerst weer anker omhooghalen, lijntje losmaken, en toen alsnog de procedure uitvoeren.