Simrishamn
Door: skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
14 Juni 2012 | Zweden, Simrishamn
Rønne-Simrishamn
Afgelegde afstand: 31 nm Wind:W4-5
Zo, we zijn weer in Zweden beland. Mooie overtocht in 4,5 uur. Op zee was het onbewolkt, boven land bewolkt. We hebben dus heerlijk in zonnetje gezeild, al is de temperatuur weer wat lager en moesten we wel thermokleding aan. De haven van Simrishamn is heel ongezellig, groot en wijd. Stadje zelf is wel leuk. Deze haven wordt meestal als doorgangshaven naar de scheren gebruikt. Maar toen we aankwamen, geen Nederlander te bekennen. Later op de dag kwam er nog wel 1 binnen, en toen wij een visje op de kade gingen eten kwam de Sirene binnen van Jan en Gre van Aalst, die we al eerder ontmoet hebben in Stubbekøbing. Wij hebben geen idee wat we verder gaan doen. We willen eigenlijk noord om Sjaelland varen, maar de weersvoorspellingen meer naar westen zijn behalve lage temperaturen, ook meer regen dan aan deze kant. Maar we willen ook weer niet te ver door naar oosten en noorden, omdat je dan weer moeilijker terug komt. Een andere optie is toch weer terug naar Bornholm, ook daar blijft weer beter.
’s Avonds kwamen Jan en Gre nog even aan boord. Zij zeggen dat Hanö echt de moeite waard is, dus dat wordt dan morgen ons doel.
15 Juni 2012 - 08:58
Gerrit:
Na de rondjes rond Bornholm en de rundkirken (mooie foto's ) toch een rondje Zweedse scheren ?
Liefs ook van Pien