Brejning
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
18 September 2011 | Denemarken, Brejning
Vejle-Brejning
Wind: ZO 1-0 Afgelegde afstand: 6 nm
Vanmorgen leek het er even op dat het niet op zou houden met regenen. Met paraplu op de stad ingegaan. Daar wat rondgekeken. Geen echt mooie stad, al zijn er wel een aantal verrassend leuke dingen. Er lopen wat riviertjes door de stad welke ze mooi in stadsbeeld geïntegreerd hebben. Maar verder met uitzondering van aantal winkelstraten een stad waar veel verkeer doorheen raast. Na de middag werd het wat droger, maar totaal geen wind. We hadden nog een leuk haventje gezien, iets meer het fjord uit, en daar zijn we op de motor heen gevaren. En dat is echt een leuk haventje. Een cirkelvorm, met in het midden een passanteneiland, en wij zijn de enige passant. Er was een zeilwedstrijd geweest dit weekend, dus er waren veel mensen om het clubhuis bezig met van alles. Er staan een aantal huizen voor de haven, waaronder een restaurantje en een gallerie. Zijn even de galerie binnen geweest. De kunstenares had prachtige dingen, dus dat was leuk om er even rond te kijken. Ik ben nog even op een havenfiets naar Brejning zelf gefietst. Ze hebben hier fietsen die je mag pakken, maar het kost wel moeite er een te vinden waarvan je denkt dat je er heelhuids mee over een berg kan fietsen. De douche en toiletten zijn in het clubhuis, dus ik vermoedde dat deze ‘avonds wel afgesloten zouden zijn. Maar nee hoor, je kunt het hele clubhuis gewoon gebruiken, incl. de keuken, en ze gaan er gewoon vanuit dat je je niet misdraag
19 September 2011 - 14:55
Gerrit:
Mooi haventje om rond te varen