Falsterbokanal
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
19 Juni 2011 | Zweden, Falsterbo
Ystad-Falsterbokanaal Wind ZW4-2 Afgelegde afstand: 36nm
Meestal zijn wij op tijd wakker, maar vanmorgen moesten de buren ons wakker maken omdat ze weg wilden. We lagen nl. langszij. Wij waren er zelf nog helemaal niet klaar voor om weg te gaan, dus zijn daarna weer afgemeerd langs de steiger. Er kwam wat buientroep over, en we hadden daar geen zin in. Kees v.d. Sluis even aan boord gehad. Is op weg naar noorden met Comfortina, en wilden informatie over het weer. Heeft onze Zweedse kaarten geleend, voer alleen op kaartplotter, omdat hij niet zeker wist of hij dit stuk zou bereiken. Om uur of drie begon het toch weer te kriebelen, de zon scheen, de wind zakte er een beetje uit, en er werd voorspeld dat de wind rond uur of 8 zou wind zelfs NW zou worden. Eerste stuk was vervelend. Alleen op zeil te weinig voortgang door de hoge golven. Dus toen werd het grootzeil en motor. Maar hoe verder we kwamen, hoe minder de golven werden. Bij Trelleborg besloten om naar kanaal bij Falsterbo te gaan want de wind draaide niet naar NW, maar ging helemaal liggen. Bij Trelleborg kwamen 2 grote veerponten naar binnen, waar we even voor moesten uitwijken. De 2e draaide 4 mijl voor de haven weer naar buiten. Wij dachten dat deze misschien op een loods moest wachten. We waren binnen even op de kaart aan kijken wat we zouden gaan doen, en toen ik weer buiten kwam, lag de pont ineens weer vlak bij ons, hij ging met zo’n 10 knopen achteruit naar de haven ingang, zo’n 4 mijl verder weg. Vreemd. In Falsterbokanaal(N58°24,8’,E12° 56,0’) plekje bij een vissteiger gevonden, de brug draaide tot 22.00 uur en we waren 5 minuten te laat. Lijkt net alsof je in de voorhaven van Den Oever ligt. Nog even een kopje soep gegeten, wat gelezen en toen naar bed.
22 Juni 2011 - 10:10
Marchien En Arnold:
vandaag een keer samen gekeken, met de atlas en Google maps. Dat kanaal verbaast ons...waarom door t kanaal, mag je niet om t schiereiland heen? Arnold wil graag foto's van de verschillende waterkleuren die jullie tegen komen. Ook van alle algen bloeien alstjeblieft. Geeft je een nieuw thema. Vraag van A: Kun je je gevaren koers plotten op een google satellietbeeld? En heb je nog een vis gevangen of moeten we de volgende keer maar mee voor sashimi? :-)