Torro
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
12 Juni 2011 | Zweden, Torrö
Harstena-Torrö Wind: west 4 Afgelegde afstand: 23nm
Tjonge wat een onweer en wat een regen vannacht. Gelukkig lagen we in een baai die aan alle kanten beschutting gaf. Vanmorgen anker ophalen was ook geen lolletje. Een zooi stinkprut. Dat was echt poetsen en putsen. Zijn eerst even dorpje Harstrena –Lindsundet binnengevaren. Konden bijna nergens liggen, door onze diepgang, dus maar voor anker gegaan. Daar hebben we onze 1e rots van dit jaar aangetikt. Gelukkig heel zachtjes. Naar het dorp geroeid en gewandeld. Het is een heel schilderachtig dorpje. Vervolgens zijn we naar de hoofdweg door de scheren gemotord en daarna konden we zeilen. Het was weer een fantastische zeildag. Wind en zon, en we liepen soms meer dan 7 knopen. Geankerd bij Torrö, Ålgårdsfjärden(N58°,00’,75, E16°,48’,32). Het wordt afgezaagd, maar ook dit is weer een fantastische baai, en helemaal voor ons zelf. Ik ben naar de kant geroeid en pikte een wandeling op.Rode banden geschilderd op bomen volgen, hoe eenvoudig is dat. Maar dat werd een wandeling van 3 uur, ik was echt de weg kwijt. Toen ik eindelijk de boot weer zag liggen, hoorde ik Jan toeteren met de scheepstoeter, die was ook ongerust aan het worden. Maar het was wel een mooie wandeling. ’s Avonds belden Gerrit, ze waren hele dag in Oslo geweest, en voeren nu het fjord uit.