Kalvholmarna
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
03 Juni 2011 | Zweden, Stockholm
Rånö-Kalvholmarna Afgelegde afstand:25 zm, Wind: NO 3-4
Vanmorgen heerlijk wakker worden, in een prachtige baai, strakblauwe lucht en geen wind. De rubberboot opgepompt en naar de kant geroeid. Korte wandeling door bos gemaakt. Jan is vannacht behoorlijk te pakken genomen door muggen en loopt de hele tijd te krabben en voelt de hele tijd beestjes. De wind kwam vandaag uit noorden en het werd dus stukken kruisen. Gelukkig is de Mysingen een breed water waardoor dit gemakkelijk kan. Eindelijk ook een beetje boten op het water. Het is dan ook Hemelvaartweekend, de Zweden hebben maandag ook nog vrij(6 juni is Vlaggendag), en het is prachtig weer.
We worden een beetje gek van de kaartenset die we gekocht hebben. Het zijn veel kleine kaartjes, en er zit geen goeie overzeiler bij, waardoor je de hele tijd bezig bent kaarten te wisselen, en planning op afstand is moeilijk. De Zweedse kaartenset was misschien toch beter geweest. Afgemeerd bij Kalvholmarna(N59°,12’,70 E18°,34,20) . Er lag al een Fin in deze baai, die 10 minuten nadat wij gearriveerd zijn, vertrok. Had als voordeel dat we op een iets betere plek konden ankeren. Dit zijn 2 eilandjes waar je bij noordelijke winden goed ligt. Alleen is het ons niet duidelijk of die blijft staan. Vanavond is er echter geen wind meer, en we gaan er vanuit dat die ook wegblijft. De weersberichten die om 21.33 uitgezonden zouden moeten worden, kregen we helaas niet door. Vanavond naar eiland geroeid en de rotsen beklommen.