Kerteminde
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
03 Mei 2011 | Denemarken, Kerteminde
Korshavn-Kerteminde
Wind: oost 3->0 Afgelegde afstand: 19 zm
Dat was nog een heel karwei om anker uit de grond te krijgen. En een vieze prut! Heb de prut er echt af moeten boenen en putsen, en was toen zelf ook pruttig.
Vertrokken met mooi lopend windje en een zonnetje. Maar toen we om hoofd heen waren, en spinaker gehesen hadden, hield de wind al snel op, Dus toen de motor maar gestart, en richting Kerteminde. Een plaats waar we allebei om onduidelijke redenen niet graag naar toe gaan. Maar we moeten boodschappen doen. In de haven alles wat geladen moet worden, aan de stroom gelegd, water getankt en toen we boodschappen gedaan. Toen begon het te regenen, de bui die de hele tijd in noorden hing, had ons nu ingehaald. We waren nog even aan twijfelen of we nog zouden weggaan, maar de wind was zodanig gedraaid dat we zouden moeten kruisen naar de brug. Toen maar besloten te blijven liggen, want morgen is wind gunstiger en is het ook weer zonnig. Zijn dorp ingegaan, en naar de beste ijsjeswinkel van Denemarken gegaan. En daar het de specialiteit bestelt: een wafelhoorn gevuld met guf, 3 bolletjes naar keuze bedekt met chocola, daarbovenop softijs en een negerzoen. Wel met zijn tweeën 1 ijsje gegeten. Genoeg calorieën voor de rest van de week! En vanavond een douche. Mag ook wel na 4 dagen ankeren.
Vanavond waren er wedstrijden voor de haven. Moeilijke wedstrijd, want de wind draait op moment naar alle kanten. De optimisten gingen voor de wind de haven uit, en kwamen ook voor de wind de haven weer binnen. Er was ook en gozer op een surfplank, met een enorm zeil, op zijn blote voeten. En warm is het niet, en het water is zeker niet warm.