Dagje Odense
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
06 Mei 2010 | Denemarken, Fåborg
Fåborg
Vandaag dagje naar Odense met de bus gepland. Eerst lekker uitgeslapen. Toen op de bus gestapt. Bus reed al weg, maar we mochten gelukkig nog wel mee. In Odense een poosje rondgelopen. Is niet een hele mooie stad, Een paar mooie oude stukjes, maar verder veel winkelstraten. De Brandts Klædefabrik was ook een mooi stukje, dit was een kledingfabriek die ze in de jaren 80 omgebouwd hebben tot een cultureel centrum. En dat hebben ze op een heel bijzondere manier gedaan, enorme gebouwen, maar je kan nog zien wat het oorspronkelijk geweest is. Na een paar uurtjes weer op de bus gestapt. Er zijn 3 busroutes tussen Odense en Fåborg, heen hadden we de meest rechtstreekse route, en terug we de langste (anderhalf uur) die echt de moeite waard was. Door zeer heuvelachtig gebied, over smalle bochtige weggetjes, waar eigenlijk geen bus oppast. We reden door gebied ten westen van de hoofdweg, door gehuchten zoals Søby, Vejle, Sallinge etc. Terug aan boord de cobb gestart. De wind is de hele dag meegevallen, ca. wkr 5 schat ik maar nu zitten er af en toe flinke windvlagen tussen. We liggen dan lekker te schommelen in de box. Zal zo lekker slapen.
06 Mei 2010 - 20:06
Emmy Konst:
Hoi Gerrit,
Nee we hebben niet in de ronde haven gelegen in Svendborg, vinden we te ver weg van de stad. Is hier wel wat veranderd, zowel in Faborg als Svendborg is internet nu vrij. Waren we wel al gewend aan oostkust van Denemarken, maar hier nog niet.
Groetjes, Emmy