Assens
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
15 September 2008 | Denemarken, Assens
Wind: O 6, afgelegde afstand: 3 zm. 10.00-10.40 uur
Werd vanochtend steeds onrustiger op de ankerplek, want ging steeds harder waaien. Vooral het kraken van de lijn was een vervelend geluid. Volgende keer moeten we dat toch even anders doen. Afgelopen nacht zette de wind af en toe ook flink door, en dan hoor je dat geluid door het hele schip gaan.
Jan heeft vanochtend eerst de stuurautomaat eruit gehaald, en uit elkaar gehaald. Er zijn inderdaad wat tandwielen kapot. Hopen dat we deze kunnen vervangen.
Op de motor met flinke slagzij naar Assens gevaren. Gastenboxen kan je hier altijd gemakkelijk in te varen. De afstap is soms wel een probleem, en dat was hier dan ook het geval. Met het nieuwe anker is de afstap flink hoger geworden.
Vanmiddag hele poos in de stad gewandeld, en toen we terugkwamen, was er veel water bijgekomen, en kon ik met veel moeite aan boord komen. Aan boord lekker zitten lezen. Aan het eind van middag ben ik nog even een strandwandeling gaan maken richting Torø. Jan had de puts al klaar gezet, zodat ik wat gemakkelijker aan boord kon komen. Helaas zakte deze onder mijn gewicht behoorlijk in, maar het is weer gelukt. Savonds na een bezoek aan het toilet is Jan op zijn op handen en knieën voor de boot op de steiger gaan zitten, zodat ik zijn rug als opstap kon gebruiken.