Ven
Door: skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
21 Juni 2012 | Zweden, Stockholm
Wind: ZO 1-5 Afgelegde afstand: 20nm
Het was vanmorgen echt warm. Een brandend zonnetje en een afnemende NO wind. Zijn boodschappen wezen doen. Daarna ben ik een eind gaan wandelen en Jan is de boot gaan klaarmaken voor vertrek. Na twaalven zou er weer wind komen. Wij voeren de haven dus rond twaalven uit. Hadden al 24 uur discussie over bestemming, maar het werd uiteindelijk niet Malmö. Eerst drijven met kluiver bij + yatzee. Toen uitbomen. Draaiende wind dus boom aan ene kant, boom aan andere kant en toen ineens 16 knopen wind en gaan. Prachtig zeilen en we waren al plannen aan maken voor Gilleleje maar 1 mijl voor Ven hield de wind er weer mee op. Laatste stukje op motor. We hadden ondertussen overdosis zon te pakken, en het was ook behoorlijk warm. Kyrkbacken op Ven binnengelopen. Werden hartelijk verwelkomd door de havenmeester. Die fietst de hele dag rond de haven en helpt iedereen met aanleggen. En af en toe moet hij ook nog op kantoor zijn om af te rekenen. Ven is een prachtige haven, met een kerkje dat hoog boven de haven uitkijkt. Het werd in de loop van de middag ook nog aardig druk. Er komen veel Zweden midzomernacht vieren(morgenavond). Toen we eenmaal vast lagen, begon er weer wind te komen, en werd deze zelfs weer aardig hard(wkr 5). Kregen een Nederlandse Etap, de Voortvarend langszij. Een jong stel die 3 weken zeilen op de boot van pa en ma, en die komen volgende week de boot overnemen, en vervolgens gaat er weer een zus op varen etc. Goed geregeld dus. Als we de weersvoorspellingen goed begrijpen, dan is dit onze laatste mooie dag. De komende 3 dagen is er aardig wat neerslag voorspeld.