Ystad
Door: skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
18 Juni 2012 | Zweden, Ystad
Hanö-Ystad
Afgelegde afstand: 64nm Wind: ZW3-4, Z3->2, OZO:3-5
Vandaag weer eens een lange dag gemaakt. Om 4.30 uur opgestaan en om 5 uur onder zeil. De wind en het weer voldeed helemaal aan de voorspelling. We hadden een prachtig mooi weer, met een omlopende wind. Eerste stuk kruisen, toen de wind even afnam even op de motor, en daarna werd het bezeild. Heerlijk in zonnetje zitten en liggen lezen. Rond vieren in Ystad, een uurtje later dan gepland. En nog geen uur nadat we vastlagen kwam het voorspelde onweer over. Zou pas rond achten overkomen, maar we hielden er al rekening mee dat het eerder kon komen.
Toen we de haven invoeren, merkte Jan al op dat de oliedruk te laag was. Op moment van aanleggen kregen we alarm, en heeft hij gelijk de motor uitgezet. We waren aan lager wal aan het aanleggen, dus we dreven gewoon naar de stijger. Echter de plek was ook te ondiep voor ons, dus daarna boot even met wat hulp van diverse mensen naar andere steiger getrokken. Alle olie was uit de motor gelopen. De bouten van het door de nokas aangedreven gasolieopvoerpompje waren losgelopen en op de nokas staat 4 bar oliedruk. Heel vreemd dat er 2 bouten gelijk loslopen en netjes op de motor liggen.
Na eten alles weer vastgedraaid en geprobeerd zoveel mogelijk olie weg te halen(zo’n 4 liter). Morgen olie kopen en kijken of alles weer werkt, en zo nee dan moet er een monteur bijkomen. Moet niet echt een probleem zijn met een Volvo in Zweden.
Na het onweer draaide de wind weer naar zuidwest en nu staat er een dikke 7 in de haven. En wij, die lager wal aanlegde en ook nog met de kont in de wind, zijn nu de enige met de kop in de wind. Komende nacht kan het ook nog even spoken, maar morgen moet het weer goed zijn.
19 Juni 2012 - 15:12
Gerrit:
Tja, dan vraag je om een foto van Emmy en krijg je de cover van "Emancipatie".