Schleswig
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
08 Mei 2012 | Duitsland, Schleswig
Arnis-Schleswig Wind: ZO 3-4 Afgelegde afstand: 16 nm
Vandaag prachtig weer. Konden op de kluiver de Schlei opzeilen. Precies op tijd bij de Lindaunis brug. Even kluiver indraaien en daarna weer verder. Was een vreemde brug, met een enorm gewicht eraan. En traag! Bij Missunde weer even op de motor, hier was het te kronkelig. Tot Schleswig gezeild. Af en toe meer dan 5 knopen lopend alleen op de kluiver. In de Stadthafen aangelegd. We verbazen ons er wel een beetje over dat er hier zoveel grote jachten liggen. Die moeten toch altijd een mijltje of 25 de Schlei af om op open water te komen, en nu kan je op de Schlei wel hele stukken zeilen, maar het blijft toch een eind. We zijn gelijk even de stad ingelopen en hebben de Dom-toren beklommen. Daarna de kerk bezocht. Een hele oude kerk, gebouwd in 1e helft van 1200 en daarna in etappes nog wat bijgebouwd zoals de toren. Nog wat door de stad gelopen, maar niet echt bezienswaardig. Toen naar tourist information, en daar wat kaartjes gekregen. Moet nog een mooi stukje vlak bij de haven zijn. Maar eerst even aan boord thee gedronken en zitten lezen. Jan is bij de havenmeester geweest en kreeg een tas met wat info mee en een captain Iglo van playmobiel. Tegen vijven begon het wat te spetteren.
Na het eten fietsje opgetuigd en naar het slot Gottorf gefietst via Konigswiesen, een heel strak en modern park langs de Schlei. Bij het slot een beeldentuin. De fietsroutes in dit gebied zijn echt fantastisch. Daarna nog even voor het te donker werd naar de wijk Holmen gefietst, een heel mooi wijkje, een klein kerkje in het midden, met eromheen prachtige huisjes. Overal klimrozen langs de huizen. Als die in bloei staan moet het echt schilderachtig mooi zijn. Vlak voor het echt begon te regenen was ik weer aan boord.
09 Mei 2012 - 19:25
Gerrit:
terug van de driehoek enkhuizen,tilburg,nijmegen. lieve groeten van familie en felicitaties voor jullie met 9 mei.
hopen jullie gauw weer te zien. -
21 Juni 2012 - 18:45
Jaap M:
Wie is dat jongetje in het gras?Jan???