Augustenborg
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
05 Mei 2012 | Denemarken, Augustenborg
Om 5.00 uur opgestaan. Na ontbijt alle spullen in de auto.Nog even op de krant gewacht en om 6.10 uur reden we weg.
De Nederlandse nog leeg.Na de Hamburger tunnel begon het wat drukker te worden. En weer veel Duitsers die niet weten hoe je een spitsstrook moet gebruiken. Wij weten het wel, maar doen het niet goed omdat zij het niet goed doen, rechts harder rijden dan de 2 banen links van ons. Beetje gevaarlijk. Laatste 35km de nieuwe snelweg naar Augustenborg. We waren even voor twaalven op de haven, dus in minder dan 6 uur. Er waren veel Nederlanders in de haven. e zijn gelijk gaan klussen. Jan heeft nieuwe electriciteitskabel getrokken voor de verwarming. Deze is dikker dan de oude, en nu hopen we dat we de kachel kunnen starten zonder de motor eerst te hoeven starten. Vervolgens ouder fornuis eruit gehaald. Nieuwe op de plek gezet, en morgen gaat Jan deze proberen te installeren. Daarna naar Sonderborg, naar Henning. Ik kreeg nog een rondleiding in zijn huis, Jan had deze al eerder gehad. Apart huis, wonen op een verdieping en een onderverdieping met diverse werkruimtes. Hij heeft een soort tuinhuisje aan zijn huis gebouwd, en daar hebben we gezeten. Tegen zessen weer naar Augustenborg en bij Nang gegeten. We werden weer heel hartelijk ontvangen, en Jan is nu gewoon Jan, en niet meer meneertje koekepeertje. 's Avonds 1e aflevering van The bridge bekeken. Voor 22.00 lagen we in bed.
10 Februari 2013 - 17:18
Roeland De Korte:
Beste Jan en Emmy (als ik zo vrij mag zijn),
Ik ben op uw reisverhalen terecht gekomen na een zoektocht over; de boot achterlaten in Denemarken. Mijn vrouw en ik varen al 10-tallen jaren, maar zoeken mogelijkheden om met minder stress toch - met name tijdens de zomervakantie - in leuke vaargebieden te kunnen zeilen. Na een aantal jaren een boot gehuurd te hebben willen we toch weer met ons eigen schip - een 42 voets Colin Archer van ferro cement - in bijvoorbeeld de Oostzee gaan varen. Het gebied is ons bekend en geliefd. Onze vraag is: wat zijn jullie ervaringen met het achterlaten van je boot in het buitenland (specifiek Denemarken). Wat zijn de do's en don't s? Kosten, praktischer tips etc.
Ik zou jullie reactie erg op prijs stellen. Bvd.
Roeland de Korte -
10 Februari 2013 - 22:29
Emmy:
Roeland, geef even je email/adres door, zodat we kunnen reageren.