Grena
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
01 Juli 2010 | Denemarken, Grenaa
Hals-Grenå Wind W5 ZO2 Afgelegde afstand: 44 nm
Vanmorgen om 6.30 ging de wekker. Onze Engelse buren wilde graag om 7 uur varen, en dat vonden wij ook wel prima. Wind was gelukkig niet zo hard meer. Ruim koersje. Ging goed tot een mijl of 10 voor Grenå. Wind werd flink minder. Spi gehesen. Na 30 minuten was er geen wind meer. Boot een beetje laten drijven, en op gegeven moment even NO-wind en teon werd de wind ZO. Tot vlak voor de haven kunnen zeilen. Toen we op de hoek waren, stonden er een helboel koeien op strand die met z’n allen het water ingingen. Hadden het blijkbaar warm. Geen gezicht, al die koeien in de zee. Grenå is niet echt een gezellige haven. Vrij groot voor Deense begrippen. Ook ineens weer veel Duitsers. En het dorp ligt zo’n 3km verderop. Heeft met verzanding te maken, waardoor dorp op zelfde plek is blijven liggen, en kust verplaatst is. Zijn vanavond in de haven wezen eten. Onbeperkt buffet, incl bier en wijn. Allerlei Deense vissoorten en vleesgerechten. Was leuk. Lekker commentaar zitten geven op al die mensen die bij buffet aan opscheppen waren. Want wij hadden wat dat betreft een prima plek. s ‘Avonds nog even naar dorp gefietst. Een kaarsrechte weg van 3 km naar eigenlijke dorp. Niet echt heel bijzonder.