Een nachtje doorhalen
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
14 Juni 2010 | Zweden, Stockholm
Mönster Wind west 5 Afgelegde afstand: 192 nm
Vanmorgen waaide het nog steeds hard. Rustig aan opgestaan. Naar de bakker en de supermarkt. Hoezen opgeruimd en boot vaarklaar gemaakt. Om 10.45 uur vertrokken. Tot Dyvig op de motor en daarna met enkel rif en kottertuig de kleine Belt op. Al snel de kluiver erbij, en toen was het lekker stuiven. Bij Årø de gebruikelijke vreemde wind en rond Middelfart even de motor bij i.v.m. de tegenstroom. Om 18,45 bij Fredericia op een anker, even gekookt en gegeten. 47 zeemijl afgelegd in 8 uurtjes. Na eten zeilen weer gehesen. Rif laten zitten en alleen kluiver uitgerold. Samen met een ander jacht richting Samsø gezeild. Jan 1e uurtjes geslapen. Uur voor Samsø nam hij het over en heb ik een uurtje geslapen. Meer lukte niet. Ondertussen was het tegen drieën en werd het al een beetje licht. Vanaf Samsø richting Anholt. Daar waren we om 12 uur, en waren bijna naar binnen gevaren, maar op laatste moment toch besloten door te varen. We lopen constant 6,5 tot 7 knopen, en morgen wordt er noord voorspeld dus kunnen we beter noordelijker zitten. Helaas bij de stand 170 mijl valt de wind weg. Zaten we voor die tijd nog in ons winterkloffie, nu wisten we niet hoe snel we alles uit moesten trekken. Een strak blauwe lucht met een zon die pijn aan je ogen doet. Laatste 22 mijl op de motor. We hadden gemikt op Göteborg, maar dat was nu nog te ver motoren, dus zijn nu op een prachtige ankerboei terecht gekomen vlak naast het Kungsbackafjord, met de luxe van een ankerboei. Zijn allebei redelijk stuk. Hebben overdag nog wel wat geslapen. Maar ik heel slecht omdat ik op 2 stukken redelijk tegen zeeziekte aanzat. Vlak voor Anholt hadden we oude golven met nieuwe wind, en dat waren aardige kuilen. Kon ik niet zo goed tegen, en slapen wil dan ook niet echt. We liggen nu heerlijk op ankerboei, en kunnen lekkere lange nacht maken. En buiten in zonnetje gegeten!
16 Juni 2010 - 16:37
Gerrit:
Wat een mooie ruk in een keer, en dat voor die ene boei