Nieuwe ankerplek
Door: Skuum
Blijf op de hoogte en volg emmy
02 Mei 2010 | Denemarken, Kopenhagen
Augustenborg-Helnæs Bucht Wind variabel. Afgelegde afstand: 38zm.
Heerlijk geslapen vannacht. Tegen de verwachting in prachtig weer. Alleen de wind liet het een beetje afweten. Tegen elven vertrokken en om 18.30 uur voor anker in de Helnæs Bucht, helemaal achterin tegen Agernæs aan. Wel veel op de motor gevaren, en als het even kon gezeild. In begin een beetje westenwind en later noordoosten wind die doordraaide naar zuidoost. Vlak voor Helnæs aan de 1e bruinvissen gezien en later nog een paar maal in de bucht zelf. Marit belde nog en toen ik het haar vertelde, zei ze dat ik dan nu wel naar huis kon. Zij hadden de hele dag regen. ’S Avonds soep gemaakt met een kaasje en glaasje wijn. Het was heerlijk in de kuip onder de buiskap in het zonnetje. De rubberboot opgepompt en even naar de kant geroeid. We liggen tegenover een prachtig hotel. Eromheen een hele grote heuvelachtige tuin, en op de hoogste heuvel heb je mooi uitzicht over de Kleine Belt.